طريقة عمل الكيك الدسم بمقدار مجرب و مضمون باذن الله
المقادير
3 بيضات كبيرة
1 كوب سكر ناعم
نصف كوب سمن جامد
ثلاث ارباع كوب لبن
2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
فانيليا
2 كوب دقيق منخول
ذرة ملح
الطريقة
يضاف السمن فى اناء العجن ويضرب ثم يضاف السكر الناعم ويضرب حتى يصل الى شكل الكريمة ويمتزج ثم يضاف البيض و الفانيليا و يضرب الخليط جيدا ويراعى الضرب فى اتجاه واحد وعدم تغييره حتى يدخل الهواء ولا يخرج
تضاف المقادير الجافة (دقيق + بيكنج بودر + ذرة الملح مخلوطين )
بالتبادل مع مقدار اللبن بمعنى شوية دقيق شوية لبن وشوية دقيق مشوية لبن ثم اخر الدقيق
وذلك بالتدريج و التقليب فى اتجاه واحد
تجهز صنية مدهونة بالسمن ومرشوشة بالدقيق
تصب بها الخليك السابق
تشغل الفرن قبل الاستخدام بعشر دقائق تقريبا فى درجة حرارة 180 درجة
توضع الصنية فى الرف الاوسط
وتغلق الفرن ولا تفتح عليها لاختبارها الا بعد مضى 15 دقيقة
و يمكن اختبارها بعد ذلك بسكين
وحتى تحصلى على سكين نظيفى واحمرار الوجه و القاع اخرجى الصنية من الفرن
واقلبيها على منخول سلك او مصفاه حتى تبرد ثم قومى بتقطيعها حسب الرغبة و تقدم مع عصير برتقال او كوب من اللبن
و بالهنا و الشفا